Αφρομπετόν

Αφρομπετόν ή αλλιώς αφρώδες σκυρόδεμα είναι ένα υλικό με εξαιρετικές ιδιότητες. Έχει αποδειχτεί αποτελεσματικά να εμφανίζει μεγάλη διάρκεια ζωής. Είναι ένα υλικό αρκετά αναγνωρισμένο τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική που απαιτεί όμως και την κατάλληλη μηχανή παραγωγής αφρώδους σκυροδέματος και την πολύ καλή γνώση της συμπεριφοράς του από αυτόν που θα το εφαρμόσει. Πρόκειται για ελαφρότατο, σκληρό και αφρώδες κονίαμα.

Με βάση της δομής του το τσιμέντο, το αφρογόνο και νερό, αποτελείται από ομοιόμορφες απειράριθμες κυψελίδες, οι οποίες προσφέρουν μεγάλη θερμομονωτική και ηχομονωτική ικανότητα. Ιδανικό για την ηχομόνωση μεταξύ ορόφων και για γεμίσματα δαπέδων. Είναι το πιο διαδεδομένο υλικό σε εφαρμογές. Χρησιμοποιείτε σαν υλικό ρύσεων. Διαμορφώνοντας ρύσεις με ελεύθερη και ταχύτερη απορροή του νερού προς τις υδροροές σε ταράτσες, ζαρντινιέρες, γεμίσματα δαπέδων και πλήρωση και εξομάλυνση ανισοτήτων επιφανειών. Μετά το στέγνωμα παρουσιάζει λεία και βατή επιφάνεια.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο σύνολο των χώρων που χρησιμοποιούν αφρομπετόν αντιπροσωπεύει το 85% των ρύσεων των κτιρίων όσο και τα γεμίσματα των ορόφων και συντελούν στην αύξηση της διάρκειας ζωής και την βελτίωση των χαρακτηριστικών τους, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη αξιοπιστία στην πάροδο του χρόνου. Έχει σαν συνέπεια χαμηλή θερμοαγωγιμότητα (λ=0,11), σε πυκνότητα 350k/cm. Μείωση κατανάλωσης πετρελαίου και κλιματιστικών. Θα εξοικονομείτε ενέργεια έως και 65% για θέρμανση ή για ψύξη. Εμφανίζει μεγάλη υδατοαπορροφητικότητα λόγω της κυψελώδης του δομής και για το λόγω αυτό στην περίπτωση που βρέχονται οι επιφάνειες πρέπει να στεγανοποιούνται.

Δωρεάν μελέτη στο χώρο σας.

Related projects